Saturday, March 3, 2007

Elu läheb käima

Viienda nädala alguses tuli meie kauaoodatud toanaaber Poolast. Toas läks natuke kitsamaks. Kuna Hanna sõber Martin tuli Euroopat avastama, elasid Anna ja Angelika nädala kahekesi. Nüüd peab Hanna oma positsiooni tagasi võitma.
Natuke siis meie uuest Poola sõbrannast. Anna õlgadele langes sellel nädalal psühholoogi ja sotsiaaltöötaja töökoormus. Nimelt kuulas ta ära kõik mured, mis saavad osaks inimesele, kes tuleb üksi võõrale maale: sõbrad ja armastus kodumaal. Peralnjasse (loe:pesumaja) minnes kurtis poolatar, et igatseb oma armastatut, kes maha jäi. Kui Anna küsis, „What is his name?”, tuli vastuseks: „Its not he, its she”. Selle peale ütles Anna, et tal ka kodumaal palju sõbrannasid, keda ta igatseb… Kui järgmisel päeval Hanna seda lugu kuulis, pani ta kiiresti pildi kokku. Meie toanaabril on Poolas girlfriend ..
Nädala lõpuks on tal aga uued silmarõõmud välja kujunenud – kenad ja sõbralikud portugali tüdrukud, kes on ta tähelepanust natuke tüdinenud. Kas me pole siis piisavalt head?
Kui meenutada pesumaja seika, on loogiline, miks Angelika küsis ühel õhtul Annalt: „Can I ask you a private question?-Yes, of course (vastas Anna, halba aimates)-You told me, that you have also girlfriends in Estonia?” .. sõnatuna suutis Anna vaid öelda ei-eiiiiiiiiii..
No comments.

Lõpuks on meie erasmusekamp koos. Hispaanlased on tõelised fiesta inimesed, ning sõna manana kuulab päris tihti. Inglise keelt nad ei räägi, nii et Tuuli ja Kärt, Eestisse tagasi saabudes hakkame me teiega espanolil suhtlema, 3 kuuga jääb ju midagi külge ka. Portugaallased on võrreldes oma naabritega palju viisakamad ja vaiksemad. Katre ja Triinu juttu peale, et Portugalis ei ole ilusaid mehi, saame ma vastata seda, et kõik on nad erasmuslastena riigist väljas. Ja inglise keelt oskavad nad ka, ja portugali keelt saab ka praktiseerida. Prantsusmaa on esindatud kahes korduses - väga prantsusepärase inglise keele hääldusega tüdruk ja ekstravagantne poiss. Baltic girl power on esindatud Hanna&Anna, Lienite Lätist, Rita ja Viktoria (Viki) Leedust. Viimaseid ei oska meie kommenteerida, neid peab lihtsalt oma silmaga nägema.

Kaks leeri on kujunemas: Portugal vs. Hispaania :D Algul pidi laupäevane jalgpallimats olema nende 2 riigi vaheline lahing, kuid lõppkokkuvõttes pidime me vennalikult ühinema, et bulgaarlaste vastu mängida.

Dovizdanije, prijatelki! Ehk siis järgmise korrani, sõbrad!

Ärge muretsege meie pärast, we are strong enough to survive.

Teie Hanna&Anna.

1 comment:

Tulla said...

Hola,

Hulllllllll, ma naersin kõveraks end kui lugesin seda sissekannet. Te peate end selle poolatari eest hoidma, kuidas julgete temaga ühes toas elada? Äkki muutub pealetükkivaks. Kuigi jah portugallannad on tema jaoks vist
eksootilisemad :D
Ja läkski pidu lahti, nüüd saab teil ikka õige erasmuslaste möll seal olema, kui rahvusvaheline seltskond koos! Rokkige siis :D

Kalli-kalli